Özel Sektörün Büro Yönetimi Ve Sekreterlik Programı Mezunlarında Aradığı Kriterler ile Meslek Yüksek Okullarının Ders İçeriklerinin Karşılaştırılması

  • Alişan Baltacı YIU

Abstract

Günümüz iktisadi hayatında mesleki eğitimin önemine yapılan vurgu gerek ulusal gerekse uluslararası mecralarda giderek artmaktadır. Bu artışın temelinde, mesleki eğitim aracılığı ile yaratılan iktisadi faydanın artacağına dair beklenti yatmaktadır. Bu konuda başarılı olabilmek için şüphesiz mesleki eğitimin sektörel beklentileri karşılaması gerekmektedir. Bu kapsamda büro yönetimi ve sekreterlik, bütün sanayi dallarında ihtiyaç duyulan bir meslek kolu olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu çalışmada özel sektörün büro yönetimi ve sekreterlik mesleğinde istihdam için aradığı yetkinlik ve koşulların MYO’larında verilen eğitim ile ne oranda örtüştüğü ikincil nitel veriler üzerinden tespit edilmeye çalışılmaktadır. Nihayetinde de elde edilen bulgulara göre kısmi bir örtüşme olduğunu söylemek mümkündür.

Published
2018-12-24
How to Cite
BALTACI, Alişan. Özel Sektörün Büro Yönetimi Ve Sekreterlik Programı Mezunlarında Aradığı Kriterler ile Meslek Yüksek Okullarının Ders İçeriklerinin Karşılaştırılması. Başkent University Journal of Education, [S.l.], p. 113-120, dec. 2018. ISSN 2148-3272. Available at: <http://buje.baskent.edu.tr/index.php/buje/article/view/72>. Date accessed: 29 mar. 2024.
Section
Makaleler / Articles